Vragen?  088-7707877
Vragen?  088-7707877

Verschillende orchideeën die elders zijn uitgestorven treft u hier nog in grote hoeveelheden aan. Het eiland is maar zestien kilometer lang en vier kilometer breed. Het heeft één woonkern, die ook Schiermonnikoog heet. Dit dorp is in 1760 gebouwd. In dat jaar werd het oude dorp, dat meer westelijk lag, door de zee weggeslagen. Het grootste deel van dit veelzijdige eiland bestaat uit natuurgebied. U vindt er zowel duinen, stranden en bossen als het wad en een polder. Rust en stilte vindt u er dan ook in overvloed. Alleen de eilandbewoners mogen van hun auto's gebruikmaken; gasten moeten dit vervoermiddel op het vasteland achterlaten. Bezienswaardig zijn de tal van typische tuitgevels in het beschermde dorpsgebied, een standbeeld van Schiere Monnik, twee walviskaken afkomstig van de 'Willem Barentz', het zeemanskerkhof Vredenhof en de vuurtoren.
Vanuit uw instapplaats rijden we naar het koffieadres, waar u een heerlijk kopje koffie met gebak krijgt geserveerd. We vervolgen de reis naar het Lauwersmeer waar we aan boord gaan van 'De Silverwind'. We varen over het Lauwersmeer, dan door de sluizen over de Waddenzee naar Schiermonnikoog. Tijdens de boottocht van ongeveer één uur krijgt u een koffietafel geserveerd. Als ons passagiersschip aanlegt, staat de bus al te wachten. We maken een leuke rondrit over het eiland naar het dorpje Schiermonnikoog, waar u vrijaf krijgt. Om 15.30 uur varen we weer terug naar het vasteland. We rijden dan naar ons dineradres, waar u een goed verzorgd diner krijgt aangeboden.

Inclusief:
* Vervoer per luxe touringcar bemand door ervaren chauffeur
* Koffie met gebak
* Boottocht
* Koffietafel
* Busvervoer op Schiermonnikoog
* Diner

 

Terug naar overzicht

Automatisch op de hoogte blijven?

Aanmelden

Peereboom touringcars

Een bus huren? Dan kan!

Wat wij u ook kunnen bieden … verzorgde dagtochten, schoolreisjes, rolstoelvervoer, wintersportpendel, fietsaanhangers en compleet verzorgde reizen op maat. Vindt u het niet op de site, bel gerust want veel van onze producten zijn maatwerk.


Schrepel 26
1648 GC De Goorn

088-7707877

Openingstijden

Maandag-vrijdag: 08.30 - 17.00 uur

ipsis