Vragen?  088-7707877
Vragen?  088-7707877
Offerte aanvragen

Forteiland Pampus

Offerte aanvragen
Opmerking:

Op maandag gesloten

inclusief:

vervoer, entree, veerboot naar Pampus, verrassing en lespakket

Leeftijd:
6 t/m 12 jaar en ouder
vestigingsplaats:
Pampus

Met bus en boot voor Pampus gaan

Laat je klas ontdekken hoe fantastisch en mysterieus Pampus en de Stelling van Amsterdam zijn. Het forteiland ligt midden in het IJmeer, dus eerst brengt de bus jullie naar de veerboot en dan… op naar Pampus, spannend!

‘VORT MET DAT FORT’

Met dit avontuurlijke lesprogramma beleven leerlingen uit groep 5 t/m 8 ruim 400 jaar oer-Hollandse geschiedenis. Eerst in de klas (je ontvangt hiervoor een lespakket), daarna op het eiland. Thema’s die aan bod komen zijn: De Stelling van Amsterdam, de Eerste Wereldoorlog en Werelderfgoed.

Op Pampus leren je leerlingen over de werking en de geschiedenis van het fort door middel van een actieve speurtocht met allerlei opdrachten. Daarna gaan ze aan de slag met Morsecodes – net zoals vroeger op het eiland – en maken ze kennis met het raadselachtige Pampus-houtje. Na afloop krijgt iedereen als beloning (en verrassing) een blijvende herinnering mee naar huis.

‘VORT MET DAT FORT’ sluit aan bij de kerndoelen van de leergebieden ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’ en ‘Kunstzinnige oriëntatie’.

Een standaard schoolbezoek duurt ongeveer 3 uur, maar een hele dag op het eiland doorbrengen kan ook. Pampus biedt volop extra mogelijkheden, zoals de nieuwe virtuele ballonvaart over de Stelling van Amsterdam!

Terug naar overzicht

Peereboom touringcars

Een bus huren? Dan kan!

Wat wij u ook kunnen bieden: verzorgde dagtochten, schoolreisjes, rolstoelvervoer, wintersportpendel, fietsaanhangers en compleet verzorgde reizen op maat. Vindt u het niet op de site, bel dan gerust want veel van onze producten zijn maatwerk.


Schrepel 26
1648 GC De Goorn

088-7707877

Openingstijden

Maandag-vrijdag: 08.30 - 17.00 uur

ipsis