Vragen?  088-7707877
Vragen?  088-7707877
Offerte aanvragen

Muiderslot

Offerte aanvragen
Opmerking:

De valkenier is elke dag aanwezig van 1 april - 1 juli, behalve maandagmiddag.
Van 1 juli tot 31 oktober is de valkenier niet aanwezig op maandag.

 

combinaties:

Muiderslot & Oud Valkeveen 
Muiderslot & Linnaeushof

inclusief:

vervoer, entree, speurtocht, riddermedaille en terugkomkaart

optioneel:

Rondleiding of museumles 
11 middeleeuwse spelletjes

Vertrek school:
09:00 uur
terugkomst school:
16:00 uur
Leeftijd:
4 t/m 12 jaar
vestigingsplaats:
Muiden

Voor één dag in het leven van een ridder of jonkvrouw stappen, wie wil dat niet? Het Muiderslot, vlakbij Amsterdam, aan de Vecht en het IJmeer, is gebouwd in opdracht van de machtige graaf Floris V (Canon). Het is een ideale bestemming voor een spannende schoolreis waar je ook nog wat van opsteekt. Geschiedenis in het echt!

Het kasteel is voor het grootste deel toegankelijk zonder rondleiding. Dit geldt o.a. voor de middeleeuwse Torenroute en de Ridderroute. Hier spelen kinderen het toernooispel en kunnen ze voelen hoe zwaar een harnas is.

Een bezoek aan het Muiderslot bestaat uit vijf onderdelen naar keuze van een half uur: Torenroute, Ridderroute, Valkenier, Tuinen en Waterschild Paviljoen. Alle kinderen krijgen een leuk speurtochtboekje mee met vragen en opdrachten die zij met stickers kunnen beantwoorden. Na afloop krijgen zij een prachtige riddermedaille aan een koord mee. Ook is er voor ieder kind een terugkomkaart.

Extra

  • Rondleiding door het 17e-eeuwse deel van het Muiderslot, met een kijkje in de prachtig ingerichte vertrekken van de beroemdste bewoner van het Muiderslot, de schrijver en dichter P.C. Hooft. Hierin aandacht voor spreekwoorden en gezegden: jong geleerd, oud gedaan.
  • Spelletjespakket met elf middeleeuwse spelletjes op het terrein.
  • Museumles De reiskist van Floris, over het Muiderslot in de tijd van Floris V, de bekendste middeleeuwse graaf van Holland.

 

Terug naar overzicht

Automatisch op de hoogte blijven?

Aanmelden

Peereboom touringcars

Een bus huren? Dan kan!

Wat wij u ook kunnen bieden … verzorgde dagtochten, schoolreisjes, rolstoelvervoer, wintersportpendel, fietsaanhangers en compleet verzorgde reizen op maat. Vindt u het niet op de site, bel gerust want veel van onze producten zijn maatwerk.


Schrepel 26
1648 GC De Goorn

088-7707877

Openingstijden

Maandag-vrijdag: 08.30 - 17.00 uur

ipsis