Vragen?  088-7707877
Vragen?  088-7707877
Offerte aanvragen

Zuiderzeemuseum

Offerte aanvragen
Opmerking:

Zuiderzeemuseum biedt speciale schoolpastarieven aan voor bepaalde regio's, vraag of u hiervoor in aanmerking komt

inclusief:

vervoer & entree

optioneel:

verschillende educatieve programma's vanaf € 59,00 per 25 leerlingen

patat/mayo € 2,10 p.p.

waterijsje € 0,85 p.p.

limonade € 1,05 p.p.

 

Vertrek school:
09:00 uur
terugkomst school:
16:00 uur
Leeftijd:
4 t/m 12 jaar
vestigingsplaats:
Enkhuizen

Reis door de tijd en beleef vroeger in het Zuiderzeemuseum.

In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is leren een dynamisch begrip dat in alle aspecten van het buitenmuseum voelbaar is. Ga op bezoek bij inwoners van Urk, ruik de visrokerij, eet mee in het huishouden en ga in gesprek met een ambachtsman. Ontdek hoe industrialisatie en de komst van de Afsluitdijk het leven rond de Zuiderzee veranderden.

Voor alle leerjaren

Een dag in het Zuiderzeemuseum begint met een leuke vaartocht over het IJsselmeer naar het buitenmuseum. Daar aangekomen nemen museumdocenten je mee op een ontdekkingstocht naar het leven van vroeger.

De diverse educatieve programma’s voor alle leerjaren sluiten aan bij de thema’s en kerndoelen uit het curriculum, zowel voor geschiedenis als aardrijkskunde. Zo zijn in samenwerking met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier educatieve programma’s voor groep 3 t/m 8 ontwikkeld over de Nederlandse strijd tegen het water. Leer alles over polderen, dijken, sluizen en waterveiligheid, vroeger én nu.

Nieuw: Huisje, Boompje Beestje 1900

In dit nieuwe kleuterprogramma dompelen de allerkleinsten zich onder in het leven van een klein behuisd, arm gezin rond 1900. Gekleed in een ouderwetse kiel doen zij bij de boer en boerin allerlei klussen voor een beetje geld of helpen zij de huisvrouw in een woonhuis uit 1900 met schoonmaken en opruimen. Spelenderwijs ontdekken de kinderen hoe het leven van hun leeftijdsgenootjes ruim 100 jaar geleden eruit zag.

Schoolreisarrangement

Liever zelfstandig op pad? Bij de kassa krijgen leerlingen een plattegrond die hen langs verschillende doe-activiteiten door het hele museum leidt. Sluit het bezoek gezamenlijk af bij de touwslager en sla met de hele klas één lang springtouw.

 

 

Terug naar overzicht

Automatisch op de hoogte blijven?

Aanmelden

Peereboom touringcars

Een bus huren? Dan kan!

Wat wij u ook kunnen bieden … verzorgde dagtochten, schoolreisjes, rolstoelvervoer, wintersportpendel, fietsaanhangers en compleet verzorgde reizen op maat. Vindt u het niet op de site, bel gerust want veel van onze producten zijn maatwerk.


Schrepel 26
1648 GC De Goorn

088-7707877

Openingstijden

Maandag-vrijdag: 08.30 - 17.00 uur

ipsis