Vragen?  088-7707877
Vragen?  088-7707877
Offerte aanvragen

Vrijheidsmuseum

Offerte aanvragen
inclusief:

Vervoer per luxe touringcar & entree

vestigingsplaats:
Groesbeek
Het Vrijheidsmuseum in Groesbeek is een historischeducatief museum dat de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in een regionale, nationale en internationale context vertelt en deze plaatst in de 20e eeuw én verbindt met de actualiteit. In verschillende educatieve programma’s biedt het museum scholen een interactieve beleving aan waarbij het kritisch nadenken van leerlingen gestimuleerd wordt. Binnen de programma’s staat in gesprek gaan met leerlingen centraal en maken zij door historische objecten en interactieve kernonderdelen van het museum kennis met de grotere geschiedenis en de steeds veranderende betekenis van Vrijheid.

Programma
Na een welkom en een korte introductiefilm kan er gekozen worden voor verschillende programma’s:
  • Het interactieve programma ‘Wat kies jij?’ brengt groepen langs essentiële delen van het museum waar het draait om het maken van keuzes. Leerlingen maken kennis met historische objecten, (fictieve) personen en situaties uit het verleden en leren van de dilemma’s van toen en nu.
  • Een klassieke rondleiding langs de hoogtepunten van het Vrijheidsmuseum.
  • Bezoek aan de Canadese Begraafplaats (aanvullende op bovenstaande mogelijkheden).
Ieder bezoek aan het museum wordt gezamenlijk afgesloten waarna de leerlingen de kans krijgen om zelf een vrijheidsboodschap achter te laten.
Terug naar overzicht

Peereboom touringcars

Een bus huren? Dan kan!

Wat wij u ook kunnen bieden: verzorgde dagtochten, schoolreisjes, rolstoelvervoer, wintersportpendel, fietsaanhangers en compleet verzorgde reizen op maat. Vindt u het niet op de site, bel dan gerust want veel van onze producten zijn maatwerk.


Schrepel 26
1648 GC De Goorn

088-7707877

Openingstijden

Maandag-vrijdag: 08.30 - 17.00 uur

ipsis