Vragen?  088-7707877
Vragen?  088-7707877
Offerte aanvragen

Zuiderzeemuseum

Offerte aanvragen
Opmerking:

Zuiderzeemuseum biedt speciale schoolpastarieven aan voor bepaalde regio's, vraag of u hiervoor in aanmerking komt.

inclusief:

Vervoer per luxe touringcar & entree

optioneel:

 

Educatief programma - €59,00

Genoemde bedrag geldt per klas (max 25 personen)

Frietje met mayonaise - €2,15

Snack naar keuze - €2,25

Kroket of frikandel

Chocomel/Fristi 0% Suiker - €1,25

Pakje Capri-Sun - €1,10

Waterijsje - €0,90

Vertrek school:
09:00 uur
terugkomst school:
16:00 uur
Leeftijd:
4 t/m 12 jaar
vestigingsplaats:
Enkhuizen

Reis door de tijd en beleef vroeger in het Zuiderzeemuseum.
In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is leren een dynamisch begrip dat in alle aspecten van het museum voelbaar is. Ga op bezoek bij inwoners van Urk, ruik de visrokerij, eet mee in het huishouden en ga in gesprek met een ambachtsman. Ontdek hoe industrialisatie en de komst van de Afsluitdijk het leven rond de Zuiderzee veranderden en leer meer over de Nederlandse strijd tegen het water.

Voor alle leerjaren
Van kleuters tot groep 8, het Zuiderzeemuseum is een belevenis voor iedereen. Een dag in het Zuiderzeemuseum begint met een leuke vaartocht over het IJsselmeer. Daar aangekomen nemen museumdocenten je mee op een ontdekkingstocht naar het leven van vroeger.

De diverse educatieve programma’s sluiten aan bij de thema’s en kerndoelen uit het curriculum, zowel voor geschiedenis als aardrijkskunde. Zo zijn in samenwerking met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier educatieve programma’s voor groep 3 t/m 8 ontwikkeld over de Nederlandse strijd tegen het water. Leer alles over polderen, dijken, sluizen en waterveiligheid, vroeger én nu.

Nieuw: Dijkwerkers
Zet een helm op, doe laarzen aan en klim op de dijk. Door te bouwen, hijsen, trekken en draaien gaan leerlingen uit groep 3 en 4 als echte dijkwerkers de strijd aan met het water. Dus handen uit de mouwen en voeten in de modder. Een actieve eerste kennismaking met het leven onder zeeniveau en de kracht van Nederland waterland.

 

Terug naar overzicht

Automatisch op de hoogte blijven?

Aanmelden

Peereboom touringcars

Een bus huren? Dan kan!

Wat wij u ook kunnen bieden: verzorgde dagtochten, schoolreisjes, rolstoelvervoer, wintersportpendel, fietsaanhangers en compleet verzorgde reizen op maat. Vindt u het niet op de site, bel dan gerust want veel van onze producten zijn maatwerk.


Schrepel 26
1648 GC De Goorn

088-7707877

Openingstijden

Maandag-vrijdag: 08.30 - 17.00 uur

ipsis