Vragen?  088-7707877
Vragen?  088-7707877
Offerte aanvragen

Zuiderzeemuseum

Offerte aanvragen
Opmerking:

Zuiderzeemuseum biedt speciale schoolpastarieven aan voor bepaalde regio's, vraag of u hiervoor in aanmerking komt.

inclusief:

Vervoer per luxe touringcar & entree

optioneel:

 

Educatief programma - €59,00

Genoemde bedrag geldt per klas (max 25 personen)

Frietje met mayonaise - €2,15

Snack naar keuze - €2,25

Kroket of frikandel

Chocomel/Fristi 0% Suiker - €1,25

Pakje Capri-Sun - €1,10

Waterijsje - €0,90

Vertrek school:
09:00 uur
terugkomst school:
16:00 uur
Leeftijd:
4 t/m 12 jaar
vestigingsplaats:
Enkhuizen

Reis door de tijd en beleef vroeger in het Zuiderzeemuseum.

Leerlingen maken kennis met het verleden en ontdekken hoe ze het heden hiermee kunnen verbinden. Zintuigelijke ervaringen staan centraal, in het Zuiderzeemuseum leer je door te doen en te beleven. Ga op bezoek bij inwoners van Urk, ruik de visrokerij, eet mee in het huishouden en ga in gesprek met een ambachtsman. Ontdek hoe industrialisatie en de komst van de Afsluitdijk het leven rond de Zuiderzee veranderden.


Voor alle leerjaren

Van kleuters tot groep 8, het Zuiderzeemuseum is een belevenis voor iedereen. Een dag in het Zuiderzeemuseum begint met een leuke vaartocht over het IJsselmeer. In het museum aangekomen nemen museumdocenten je mee op een ontdekkingstocht naar het leven van vroeger. De diverse educatieve programma’s voor alle leerjaren sluiten aan bij de thema’s en kerndoelen uit het curriculum, zowel voor geschiedenis als aardrijkskunde.


Schoolreisarrangement

Liever zelfstandig op pad? Dat kan natuurlijk ook. In groepjes ga je aan de hand van een plattegrond kriskras door het buitenmuseum. Speel onderweg leuke Oudhollandse spelletjes of draai aan een vijzel. Verstuur een ansichtkaart bij het postkantoor, of haal snoepjes bij de ouderwetse snoepwinkel.  Sluit het bezoek gezamenlijk af bij de touwslager en sla met de hele klas één lang springtouw.

 

Terug naar overzicht

Automatisch op de hoogte blijven?

Aanmelden

Peereboom touringcars

Een bus huren? Dan kan!

Wat wij u ook kunnen bieden: verzorgde dagtochten, schoolreisjes, rolstoelvervoer, wintersportpendel, fietsaanhangers en compleet verzorgde reizen op maat. Vindt u het niet op de site, bel dan gerust want veel van onze producten zijn maatwerk.


Schrepel 26
1648 GC De Goorn

088-7707877

Openingstijden

Maandag-vrijdag: 08.30 - 17.00 uur

ipsis